Aktuális tanácsaink...
 
Homeopátiás jótanácsok
Milyen szereket érdemes magunkkal vinni egy utazásra? Nyomtatás E-mail

Milyen szereket érdemes magunkkal vinni egy utazásra?

 

Egy egyszerű fertőtlenítő, sebtapasz, lázcsillapító mellé az alábbi homeopátiás útipatika javasolható:

Bővebben...
 
Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel Nyomtatás E-mail

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

 

A szénanátha tünetei hasonlítanak a megfázáséhoz, de ilyenkor nem fertőzés, hanem a szervezet ártalmatlan anyagokra adott rendellenes reakciója áll a háttérben. Aki „gyakorló” allergiás, általában magával viszi gyógyszerét az utazásokra is……

Bővebben...
 
Iskolai stressz Nyomtatás E-mail

Iskolai stressz

 

Az iskola kicsi és nagy diáknak egyaránt kihívást jelent. A normális izgalom akár pozitívan is hathat  a gyermek teljesítményére, azonban olyan helyzet is előfordulhat, amikor az iskolai stressz kezelése segítséget igényel.

Bővebben...
 
Gégegyulladás, rekedtség homeopátiás kezelése Nyomtatás E-mail

Gégegyulladás, rekedtség homeopátiás kezelése

 

Megfázáskor a hangunk rekedtté, fátyolossá válik. E gyakori jelenség hátterében leggyakrabban a gége vírusos vagy bakteriális fertőzése áll. Gégehurut, gégegyulladás alakul ki, ami fájdalmas rekedtséggel járhat. Rekedtséget okoz a hangszálak gyulladása is, mely tanároknál, előadóknál, énekeseknél a túlerőltetés következménye is lehet. A hang elmélyül, a hanghordozás szokatlanná válik. Gyakori kísérőtünet a köhögési inger és a száraz köhögés is. 

Bővebben...
 
Az allergiás szénanátha Nyomtatás E-mail

Az allergiás szénanátha

 

Napjainkban az allergia leggyakoribb megjelenési formája a szénanátha néven ismert tünet-együttes. Lassan nincs olyan család, ahol valaki ne szenvedne ettől a kellemetlen betegségtől. A szénanáthát, vagy allergiás náthát a nyálkahártyára kerülő idegen anyagok (virágpor, atkás házipor, állatszőr, stb.) váltják ki. Jellegzetesen orrdugulással, tüsszögéssel, könnyezéssel, szemviszketéssel jár, súlyosabb esetben a szaglását is elveszíti a beteg. A tünetek a hét több napján fennállnak. Magyarországon minden ötödik ember szenved szénanáthás tünetektől.  

Bővebben...
 
Félelem a repüléstől Nyomtatás E-mail

Félelem a repüléstől

 

Egy brit felmérés szerint az utazók több, mint egyharmadának vannak rossz érzései, félelmei a repüléssel kapcsolatban. A legtöbbször alkalmazott szorongásoldó módszer – az alkohol – nem jó megoldás, mert a pánik, félelem leküzdésében fontos szerepet játszik a jó oxigénellátás és nem utolsó sorban a szervezet megfelelően hidratált állapota… 

Bővebben...
 
Stressz az életemben Nyomtatás E-mail

Stressz az életemben

 

Az emberi szervezet stresszel válaszol a fizikai, szellemi és érzelmi ingerekre. Stressz hatására fokozódik az érrendszert, szívet és izmokat felkészítő hormonok termelődése. Amint a stressz megszűnik, a stresszhormon szintje leesik, de ha a stresszhatás folyamatos, ez a szint magas marad. A stressz hosszútávon magas vérnyomás, szívinfarktus, depresszió, szorongás, krónikus fáradtság szindróma, elhízás, migrén stb. kialakulásához vezethet. 

Bővebben...
 
Szoptatás homeopátiás segítséggel Nyomtatás E-mail

Szoptatás homeopátiás segítséggel

 

Szinte alig van olyan kismama, akinek ne jelentene kisebb - nagyobb gondot a szoptatás. A tej serkentésére jól bevált gyógynövények, teák léteznek.  A homeopátia is kínál gyors és biztonságos megoldást. Vannak olyan szerek, melyeket általánosan lehet tejserkentésre használni. Az alábbiakban bemutatnánk egy-két ritkábban használt homeopátiás monokészítményt is, és a felírásukhoz szükséges testi és lelki tüneteket.

Bővebben...
 
Utazás alatti hasmenés kezelése homeopátiás szerekkel Nyomtatás E-mail

Utazás alatti hasmenés kezelése homeopátiás szerekkel

 

A homeopátiás szerek az utazás alatt leggyakrabban előforduló problémákat gyorsan és mellékhatások nélkül gyógyítják. Könnyen szállíthatók, kis helyet foglalnak, és bevitelük nem okoz problémát általában egyetlen országba sem. A külföldre utazók leggyakrabban jelentkező problémája az étrendváltásból ered. Az emésztési zavarok legtöbbször rövid időn belül maguktól rendeződnek.

Bővebben...
 
Házhozszállítás
Jókai Web
Homeopátiás tanácsok
Homeopátia
Egészségvédelem
Látogatott oldalak